Vragen en contact

Ik heb geprobeerd alle vragen kort te beantwoorden. Als je vraag niet hieronder staat, stuur hem dan op via het contactformulier (onderaan deze pagina) en ik zal proberen hem zo snel mogelijk te beantwoorden!

Hoeveel kost het om een rijbewijs te halen in Nederland?
De prijs hangt af van een aantal factoren. De belangrijkste invloed is het aantal uren dat in het pakket wordt gekocht. Een goede rijschool nodigt de kandidaat eerst uit voor een oriëntatie/proefles en stelt op basis daarvan een passend aantal uren voor. De prijs voor een enkele les is €47,50 (60 minuten). Bekijk de lijst met pakketten 
Een andere belangrijke factor is de taal waarin je je theorie wilt halen bij het CBR (examencentrum).
- €37 in het Nederlands.
- €42,50 in het Engels
- €270 in het Pools (beëdigd vertaler nodig)
DigiD?
Het is een elektronische handtekening. Met zijn hulp kunnen veel belangrijke zaken in dit land worden afgehandeld zonder van huis te hoeven gaan. Reserveer jezelf bijvoorbeeld voor een theorie-examen B.
Een zogenaamde "boekhouder" helpt ons graag om dit te regelen tegen een kleine vergoeding.
Je kunt dit ook zelf doen door hier te klikken.
Je kunt dit ook zelf doen door hier te klikken.
Het is nodig voor het praktijkexamen. Dit doe je online via mijncbr.nl
Het zijn een dozijn vragen van het type: heb je een coronaire hartziekte, epilepsie, enz.
Als de kandidaat op alle vragen 'nee' heeft geantwoord, ontvangt hij binnen 24 uur een e-mail waarin wordt bevestigd dat hij rijgeschikt is.
Als een vraag met 'I' wordt beantwoord, kan dit verzoek naar de huisarts worden gestuurd. Deze kan dit op zijn beurt doorsturen naar een specialist. Dit kost tijd. Daarom adviseer ik je om er aan het begin van de cursus mee aan de slag te gaan.
Opmerking: als je slecht ziet, maar een bril draagt en dus normaal ziet, kun je antwoorden dat je gezichtsvermogen goed is als je ernaar gevraagd wordt.
Toestemming voor Poolster (Rijschool Machtigen).
Autoriseer de Poolster school via mijncbr.nl. Je kunt me vinden op 1674R6. DigiD vereist.
Met deze autorisatie kan ik een praktijkexamen voor je boeken bij het testcentrum.
Proefles?
- Duurt 90 minuten. Waarvan een uur alleen rijden. De rest van de tijd wordt besteed aan administratie, vragen, enz. Je hebt al wat ervaring (onvoltooide cursus uit Polen, scooter?), het helpt allemaal om het aantal uren in het pakket te verminderen.
- Een grote invloed bij het bepalen van het aantal rijuren dat nodig is om je goed voor te bereiden op het praktijkexamen, naast ervaring, is hoe snel de kandidaat de instructies van de instructeur tijdens deze les absorbeert (en toepast).
Permanente registratie nodig?
Registratie is alleen nodig bij het ophalen van het recht bij de gemeente. Je moet 6 maanden geregistreerd zijn op het moment van ophalen.
Dat wil zeggen dat je de cursus ook zonder dit kunt doen. Het is echter belangrijk om in deze periode in het bevolkingsregister te staan.
Hoe ziet het praktijkexamen eruit?
De instructeur mag niet meerijden met de kandidaat tijdens het examen. Corona…
Voor dit examen is begrip van 'links' en 'rechts' (links en rechts) voldoende. Lub język angielski. Op de dag van het examen kent de kandidaat echter al de Nederlandse namen van alle manoeuvres en andere uitdrukkingen, dus taal is nooit een barrière.
Het plein' bestaat niet. Alle manoeuvres worden in de stad uitgevoerd. Bijv. "Boog van het plein" betekent hier achteruit rijden langs de stoeprand op een kruispunt en een andere straat inrijden.
Het is de moeite waard om te weten dat je slaagt in dezelfde auto als waarin je hebt gestudeerd.
Er staat altijd een uur rijden op het programma voor de test zelf, als warming-up. Je moet 10 minuten voor aanvang bij het testcentrum zijn. Je moet jezelf identificeren. De examinator stelt je een paar vragen over je gezondheid en vraagt je de nummerplaat van een auto te lezen (kijktest). Hij kan ook vervolgvragen stellen, zelfs voordat hij in de auto stapt, over dingen onder de motorkap, banden of knoppen/klokken op het dashboard (die allemaal tijdens de cursus worden behandeld).
De proefrit zelf duurt gemiddeld 30 minuten. Gedurende deze tijd moet je 2 manoeuvres voltooien (parkeren, draaien) en 10 minuten navigeren. De snelweg is ook een must. Wanneer je terugkeert naar het centrum, wanneer je uit de auto stapt, vertelt de examinator je meteen of je geslaagd bent of niet.
Theoretisch examen; Hoeveel vragen zijn er?
Het theorie-examen bestaat uit drie delen.
1. gevaarherkenning (Gevaarherkenning).
25 vragen. 12 fouten kunnen worden gemaakt.

2. kennis (Kennis)
12 vragen. Er kunnen 2 fouten worden gemaakt.

3. interactie met beweging (Inzicht)
28 vragen. Maximaal 3 fouten.
Theorie-examen: Hoe reserveren?
Gebruik DigiD via deze link. We selecteren de optie 'examen reserveren'. In het Pools kiezen we de laatste (vierde) optie: "met tolk".
Online betaling via IDeal.
Theorie-examen: Hoe boek ik een beëdigde tolk?
Dit gebeurt via tolkennet.nl (Tolkaanvragen).
Betaling via IDeal.
Mijn rijbewijs is me afgenomen in Polen (voor de fouten uit mijn jeugd). Ik heb ervaring. Wat nu?
Je bent nog steeds uitgenodigd voor een proefles (zie hierboven "Proefles")!
Het staat op de rechterlijke beslissing waar de beperking van toepassing is, bijvoorbeeld in het Gemenebest.
Ik weet uit ervaring dat er over het algemeen geen contra-indicatie is voor het halen van een nieuw rijbewijs in Nederland. Maar ieders geval is anders. Ik raad je daarom aan om jezelf goed te informeren voordat je de cursus volgt.
Wat ik wel kan zeggen is.
Stagiairs die hier al op de weg zijn gecontroleerd, melden me dat de autoriteiten hier geen toegang hebben tot de relevante databases in Polen.

Het spreekt voor zich dat voor zo'n kandidaat het aantal uren in het pakket niet te hoog zal zijn. Speciale uren moeten worden besteed aan het leren kennen van de examenroutes, het afleren van oude gewoontes en het op examenniveau brengen van vaardigheden.
Waar werkt Poolster?
Poolster is gevestigd in Lelystad (Flevoland). Na de studenten kom ik echter ook in Emmeloord en Harderwijk. Dit zijn de twee steden in deze regio waar het praktijkexamen wordt afgenomen.
Welke categorieën?
Voorlopig stel ik een cursus voor in categorie B, auto met handgeschakelde versnellingsbak.
Ik werk dit jaar ook hard om mijn rijbewijs voor categorie A (motor) te halen. Corona, geeft hij toe, heeft mijn tempo aanzienlijk vertraagd.
Houd de Poolster school FB pagina in de gaten! Ik wil de uitbreiding van de diensten daar niet missen!

Inschrijven voor de cursus

Wil je je aanmelden voor een rijopleiding in Poolster? We gebruiken de Flexpuls-software. Klik op de link hieronder en vermeld je gegevens!
Zapisz mnie

Facebook

chevron-down